Bo enkelt, trygt og godt på Østly

Bo enkelt, trygt og godt på Østly

I et nytt boligområde på Rørvik har vi bygget prosjektet Østly på tilsammen 36 leiligheter. Her er det nærhet til alt, og dermed stor trygghet for barna. Skoleveien er kort, det er flere barnehager i området, samt idrettsanlegg og videregående skole. Her finner du moderne leiligheter med en uslåelig beliggenhet for deg som har barn.

Det er mye snakk om beliggenhet. Når man skal prissette en bolig er det en stor faktor i tillegg til boligens størrelse og standard. Småbarns livet innebærer oftere gåturer i nabolaget, aktivitet på lekeplassen, nødturer til butikken og besøk hos nabobarna. Martin Tinnmannsvik , Silje-Merethe Arnø og lille Mathilde Tinnmannsvik flyttet inn på Østly i 2020Med barnevognen på slep, er det hakket mer komplisert å komme seg rundt. Derfor er det uten tvil viktig å trives i området man bor! Dette er det lagt stor vekt på på Østly der det bygges park utformet som et sosialt område med lekeplass bak boligene. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom kommunen og Norbolig, og det vil bli kommunalt område etter ferdigstilling.


Usikker på om du skal kjøpe brukt eller ny bolig?

Livet med barn er mer enn travelt nok. Å male et rom eller legge nye gulv er vel ikke det som står høyest på prioriteringslisten – for ikke å snakke om rehabilitering av kjøkken eller bad. Dette er store løft på en bolig, og gjør den nærmest ubeboelig over en lengre periode. Byggeforskriftene stiller strenge krav til private hjem. Spesielt det elektriske anlegget kan få fatale priskonsekvenser dersom det er gammelt eller i ustand. 

Ta en kikk på disse gode grunnene til å investere i noe som er helt nytt:

  • Ny bolig er ofte billigere enn brukt bolig på lang sikt. Penger som du ellers vil bruke på vedlikehold kan kanskje legges på kjøpesummen. Driftskostnader blir også lavere i en ny bolig som er isolert etter dagens krav
  • Du slipper oppussing og uforutsette reparasjoner og vedlikeholdskostnader
  • Du kan tilpasse boligen etter dine ønsker og behov
  • Du får boligen til fastpris og unngår hektiske budrunder
  • Du får fem års reklamasjonsrett ved kjøp av ny bolig
  • Du får fremtidsrettede energiløsninger - som gir lavere utgifter til strøm/oppvarming
  • Et toppmoderne ventilasjonsanlegg gjenvinner varmen og skaper et godt inneklima
  • Du slipper uventede økonomiske overraskelser etter overtakelsen
  • Vår boligkonsulent hjelper deg med råd og veiledning -  dette gir deg et tryggere boligkjøp.
  • Ved kjøp av bruktbolig må du betale 2,5 prosent i dokumentavgift av hele kjøpesummen, mens ved å bygge nytt betaler du kun samme prosentandel av tomteprisen

Amalie flyttet inn på Østly i 2020 og her stortrives hun. Amalie stilte opp som modell til vår reklamakampanje for Østly midt under flyttesjauen Det er attraktivt for mange å bo i leilighet i høyden, det er det ingen tvil om. Verre blir det med barnevogn og dobbelt så mange handleposer som vanlig. Å bo oppover i etasjene uten tilgang på heis, er ikke særlig attraktivt for en barnefamilie. Fordelene med heis er mange. Alt blir lettere! Barnevogn, handleposer, sykler, trøtte barn, bagasje til og fra ferie eller besteforeldre som er dårlig til beins. 

Norbolig bygger hjem for fremtiden. Med moderne løsninger sikrer vi et inneklima som er godt å leve med. På vårt prosjekt, Østly ble det bestemt at det skulle brukes veggplater fra Huntonitt. Dette er de eneste ferdigmalte veggplatene som er anbefalt av NAAF. Det er godt dokumentert at dårlig inneklima kan forverre plagene hos personer med astma, allergi eller annen overfølsomhet. Forekomsten av disse sykdommene øker, og forskning viser at årsakene til økningen i stadig sterkere grad kan knyttes til miljøfaktorer utendørs og innendørs. Mennesker uten kjente allergier eller overfølsomhet kan også bli mer eller mindre syke av å oppholde seg i et dårlig inneklima. Derfor trenger vi økt fokus på hvordan vi kan sikre godt inneklima i norske bygg. Slik kan vi forebygge sykdom og hindre at de som allerede er syke, ikke får økte helseplager. (Kilde NAAF). Platene gir ingen avgassing og inneholder ingen kunstige tilsetningsstoffer. (Huntonit er kilde for ovenstående tekst) Leilighet 302 på Østly står klar til innflytting

Balansert ventilasjon sikrer et godt inneklima i alle rom, gjennom hele året. Balansert ventilasjon fjerner forurensninger, fukt og lukt og motvirker radon og heksesot. Ren og frisk luft tilføres boligen og inneluft som er forurenset av mennesker, dyr, aktiviteter i boligen og materialer fjernes. Luften inne blir ren og frisk og gir god komfort. Balansert ventilasjon bidrar til at det ikke oppstår fuktskader i bygningen i form av mugg og sopp, eller andre ugunstige forhold som kondens på vinduene. I byområder med høy forurensing vil filter i ventilasjonsanlegget stoppe blant annet svevestøv og sikre at kun den friske luften kommer inn i boligen. Balansert ventilasjon er energibesparende. Opptil 85 prosent av varmen i ventilasjonsluften gjenvinnes.

 NAAF anbefaler også bruk av laminatgulv. På Østly er det valgt høytrykkslaminat som standard gulv. Dette kan legges uten bruk av lim. På badet er det fliser og malte flater.

Prosjektet Østly har fått egen hjemmeside. På denne siden finner du mer informasjon om dette flotte boligprosjektet samt boligvelger. Her kan du ta en titt inn i bygningen og se plassering i bygg, plantegning m.m. Sjekk ut www.ostly.no