Starter nytt liv i ny bydel

Den unge viknamannen har knapt fylt 25, men har allerede rukket mer enn mange av oss klarer i løpet av et helt liv. Han har fullført utdanning, fått seg jobb, prøvd storbylivet, flyttet heim igjen, forlovet seg, fått barn – og kjøpt intet mindre enn tre leiligheter fra samme utbygger.

Litt av en bragd på få år, vil noen kanskje si. Selv er han mest stolt av vakkerskatten Mathilde (1).

Når to blir tre

Alle med barn kan skrive under på at det aller meste endrer seg når to blir tre. For Martin og forloveden Silje-Merethe Arnø (22) ble lykken komplett da Mathilde kom til verden; ei lita tulle som smiler bredt der hun sitter i pappas fang. Stua i den snaut to år gamle leiligheten på Sjøhaugen like vest for Rørvik har åpenbart fungert som lekerom de siste minuttene – men nå er kveldsroen i ferd med å senke seg.

– Beklager rotet, men sånn er det, smiler Martin mens lillejenta smatter fornøyd på melkeflaska. Like utenfor stuevinduet siger en lastebåt sakte inn sundet, mens høsten er i ferd med å sette sitt preg på lauvkrattet på den andre sida.

– Vi trives utrolig godt her på stille og rolige Sjøhaugen. Men vi må vel innse at 58 kvadratmeter blir litt lite med ei lita tulle med på laget, smiler han.

Løsningen fant den lille familien hos utbyggerne i Norbolig. Og det er ikke første gang.

Norbolig-prosjektet Østly byr på moderne og tiltalende leiligheter på Nylandet noen hundre meter nord for Rørvik sentrum. 

Norbolig-prosjektet Østly byr på moderne og tiltalende leiligheter på Nylandet noen hundre meter nord for Rørvik sentrum. 

Nærhet til alt

Når han får overlevert nøklene til sin nye leilighet på Østly i midten av desember, er ringen på en måte sluttet for den 25-årige snekkeren. For det var akkurat her – i den flunkende nye bydelen Nylandet noen få hundre meter nord for Rørvik sentrum – at han kjøpte sin første leilighet fra Norbolig. Etter et lite opphold i Trondheim flyttet han så tilbake til kystbyen og kjøpte leiligheten på Sjøhaugen.

Når julelysene tennes i år, er han tilbake der han startet.

– Vi føler oss trygge på at Østly blir perfekt for oss. Området er veldig familievennlig med lekeplasser og barnehage like ved – samtidig som alle øvrige fasiliteter; skole, svømmehall, idrettsanlegg, turområder og sentrum kun er en rusletur unna, forteller det unge paret.

– Vår nye leilighet blir på 95 kvadratmeter, har tre soverom, adskilt bad og vaskerom, stor stue og kjøkken – samt en romslig balkong på 15 kvadratmeter. Rett over gangen ute i fellesområdet har vi en romslig bod. Byggene er utstyrt med heis, som gjør at vi kan bo her uansett situasjon som skulle dukke opp.

– Vi gleder oss aller mest til å ha plass til gjester. Et romslig spisebord og et kombinert gjesterom og kontor er noe av det vi har savnet mest, mener de.

Når Østly-prosjektet er fullført, står tre leilighetsbygg med 12 enheter i hver klar til et herlig liv på Nylandet! 

Når Østly-prosjektet er fullført, står tre leilighetsbygg med 12 enheter i hver klar til et herlig liv på Nylandet! 

En ny bydel

Østly-prosjektet består av tre vedlikeholdsvennlige leilighetsbygg med 12 enheter i hvert bygg. De lettstelte og funksjonelle leilighetene blir på 69 og 95 kvadratmeter, med to eller tre soverom – og samtlige er utstyrt med solrike og romslige balkonger.

– Utbyggerne i Norbolig har dessuten lagt vekt på tiltalende og barnevennlige uteområder med grøntarealer, lekeplass og nedgravde avfallsløsninger.

– Førstegangskjøpere, nyforelskede, unge som godt voksne, barnefamilier med både små og store barn; vårt mål er at alle skal finne sin drømmeleilighet hos oss. Dermed har vi brukt mye tid på å finne løsninger som både er moderne og tiltalende, forteller salgssjef Jørgen Gaare Mathisen ved Norbolig. Sammen med sine kolleger er han stolt av det som nå er i ferd med å bli en helt ny bydel i kystbyen.

– Vi bygger for framtida. Da blir det vår jobb å gjøre området attraktivt, legger han til.

Les mer om prosjektet Østly her